DESPRE NOI EVENIMENTE GALERIA SPONSORI CONTACT
  ARHIVA      
         
         
         
 
 


 

 

2014
 
     
  Asociația Culturală MUSIKFORUM EUROPA anunță susținerea proiectului ”DUPĂ 25 DE ANI”, dedicat împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989
Viena: 17 Decembrie 2014, ora 18.30 – Cinema Urania
Timișoara: 19 Decembrie 2014, ora 17.30 – Filarmonica Banatul
București: 22 decembrie 2014 ora 19.00 – Cinema PRO
Evenimente realizate cu sprijinul BCR
Zilele Culturii Arădene în Austria
18-19 Oktober 2014
Viena
Zilele Culturii Arădene în Austria
18-19 Oktober 2014
Viena
 
Zilele Culturii Austriece la Arad vor fi găzduite de Consiliul Județean Arad în perioada 2-5 iunie 2014.
La organizarea acestei suite de evenimente culturale de excepție și-au dat mâna patru instituții: Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean Arad, Forumul Cultural Austriac la București și Asociația Culturală Musikforum Europa Arad sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Austria la București și al Consulatului Republicii Austria la Timișoara.
Evenimentele din cadrul Deschiderii oficiale din data de 2 iunie 2014 vor fi moderate de domnul Emil Hurezeaun.
  MEDALION ROBERT DORNHELM ”Din Banat la Hollywood”.
Prezența la ARAD , joi 5 iunie 2014, a renumitului regizor austriac de origine română, unul dintre cei mai respectați și apreciați regizori de la Hollywood este o mare onoare pentru orașul nostru!
Sala Festivă a Colegiului Național ”Moise Nicoară” din Arad va fi locul în care premiera națională a filmului ”Recviem pentru Dominic” va fi prezentată publicului românesc, începând cu orele 17.
Înaintea premierei amatorii de film vor avea posibilitatea să vizioneze în cadrul unui maraton de filme, tot la Colegiul Național ”Moise Nicoară” trei dintre ecranizările de referință din palmaresul marelui regizor, ”Prințul Rudolf”, ”Anne Frank” și opera ”La Boheme” de G. Puccini iar după premieră publicul este invitat să asiste la un dialog live Robert Dornhelm – Emil Hurezeanu.
Robert Dornhelm-filmografie
• Prezentare film Recviem pentru Dominic (link Prezentare film Recviem pentru Dominic)
Biografie a familiei Dornhelm din Timișoara (link Senzaționala poveste a familiei Dornhelm din Timișoara)
Într-o expoziție care poartă un titlu sugestiv, ”Lumi de vis-Realismul Poetic al lui Manfred Waba”, Galeria de Artă ”Delta” din Arad va găzdui, în perioada 4.06-28.06.2014 arta scenografică a profesorului Manfred Waba, personalitate complexă care în ultimii 15 ani și-a pus amprenta inconfundabilă pe producțiile de operă realizate în celebra Carieră Romană de Piatră de la St. Margarethen, Austria, acolo unde au loc spectacolele renumitului Festival de Operă în aer liber de la St. Margarethen.
În cadrul Zilelor Culturii Austriece la Arad această expoziție este deschisă publicului românesc în perioada 4 iunie – 28 iunie. Ea poate fi vizitată de luni până vineri între orele 10-17.
Vernisajul va avea loc miercuri, 4 iunie la orele 17.00. Invitat este ansamblul de muzică world DONAUWELLENREITER din Viena care va oferi un moment muzical inedit.

((superar))
 
Informatii înscriere la workshop
 
informații despre ((superar))

 

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Întreaga lume era zguduită în urmă cu un secol, după atentatul de la Sarajevo finalizat cu asasinarea Prințului Moștenitor al Austriei, Franz Ferdinand. Se deschidea unul dintre cele mai dramatice capitole înscrise în istoria lumii. Urma să se destrame imperii, să se reașeze orânduiri sociale, să se traseze noi granițe statale, un salt calitativ, o revoluție golbală a societății umane.
Europa intra într-o nouă eră, Epoca Modernă.
Contextul socio-cultural al Austrie de acum 100 de ani este tema expoziției itinerante cu titlul ”Anul 1914-(Ne)liniștea dinaintea furtunii”- 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, cu care se vor deschide Zilele Culturii Austriece la Arad, luni, 2 iunie 2014 la Consiliul Județean Arad.
Expoziția este organizată de Forumul Cultural Austriac la București și vernisată luni, 2 iunie 2014, în premieră națională la Arad.
Va rămâne deschisă până în data de 13 iulie și va putea fi vizitată zilnic între orele 8-18 la sediul Consiliului Județean Arad, str. Corneliu Coposu nr.22.
Curatori:
Manfred Thumberger și Dr. Stefan Kutzenberger – Universitatea din Viena.
 
1994   Gala de operă în beneficiul construcției Catedralei Ortodoxe din Arad
1995   Concert dedicat Zilei Naționale a României
1996   Concert simfonic cu ocazia Aniversării unui Mileniu de existență a Austriei/
Ateneul Român din București
1996   Concert în beneficiul copiilor bolnavi de SIDA din Arad
1997   Concert “In memoriam” eroilor revoluției din decembrie 1989
1997   Festivalul de Muzică Europeană la Arad în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2002   Concert jubiliar la 10 ani de existență a orchestrei Europasymphony (2002) realizat în beneficiul copiilor străzii din Arad / în urma acestui concert s-a inițiat și înființat Casa Felice din Arad
2006   Festivalul Mozart în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2007   Opera in concert Nabucco
2007   Gala de opera open air editia a I-a / Parcul Reconcilierii din Arad
2007   Festivalul Aradean de Muzica Vieneză în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2008   Candlelight soirre – seri de muzica si lectura în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2008   Opera in concert Traviata în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2008   Festivalul Aradean de Muzica Vieneză în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad și Forumul Cultural Austriac la București
2008   Gala de operă open air ediția a II-a / Parcurl Reconcilierii din Arad în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2009   Gala de operă open air ediția a III-a/ Parcurl Reconcilierii din Arad în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad și Centrul Cultural Județean Arad
2009   Festivalul Aradean de Muzica Vieneză în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2010   Gala de operă open air ediția a IV-a/Parcul Reconcilierii din Arad în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad și Centrul Cultural Județean Arad
2010   Festivalul Aradean de Muzica Vieneză în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
2011   Concertul Filarmonicii din Moscova la Arad în colaborare cu Asociația Culturală Pro Philarmonia Timișoara și Primăria Municipiului Arad
2011   Concert în cadrul Festivalului Inter-Art/ 29.05.2011 în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad
2011   Gala de operă open air ediția a V-a / Parcul Reconcilierii din Arad în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad și Centrul Cultural Județean Arad
2012   Concerte susținute în cadrul proiectului Cetatea Culturală a Județului Arad în localitățile Pecica, Chișineu-Criș, Lipova, etc.organizate în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad
     
    Alte proiecte și evenimente culturale:
1996   Simpozion cultural internațional cu titlul “Noi dimensiuni ale integrării Europene prin muzică” organizat sub auspiciile Consiliului Județean Arad.
2009   Crede, crează, trăiește în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad
1996-2000   Proiectului cultural “Renovarea Teatrului Vechi si a Casei Hirschel din Arad”, proiect derulat in colaborare cu Ministerul Educatiei si Afacerilor Culturale din Austria si Consiliul Judetean Arad, primul proiect cultural bilateral româno-austriac.
2011-2012   Realizarea emisiunilor Universul Artelor / West TV/